Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2021

Rij met ons mee naar het exclusieve Concorso d’Eleganza Villa d’Este voor de besloten zaterdagparade. Een  bijzondere reis door de tijd aan de oevers van het Comomeer in Italië.

⊗ Maximaal: 10 sportwagens
⊗ 4 dagen en 3 hotels
⊗ Zaterdagtoegang (non-public)
⊗ Prijs per sportwagen: €1475,00* 
* gedeelde tweepersoonshotelkamer

 

Sinds 1927 is Villa d’Este het koninklijk paradijs van de mooiste auto-masterpieces ter wereld. In deze Golden Age is dit het vlaggenschip voor de Italiaanse autobouwers en het meest belangrijke evenement voor het debuut van Italiaanse designers. Tegenwoordig is het een ‘by invitation only’ -aangelegenheid op zaterdag. Terwijl op zondag in het naastgelegen Villa Erba dezelfde museumstukken op de public day te bewonderen zijn.

 

aankomst woensdag 27 mei 2021
   
heenreis circa 850 km (vanaf Utrecht)
>18:00 uur check-in
19:00 uur 3-gangen gastronomisch diner inclusief wijnarrangement
   
hotelovernachting in de nabijheid van de Zugspitze
nabije plaats Reutte / Garmisch-Partenkirchen
   

 

 

/tbody>

donderdag 27 mei 2021
09:30 uur vertrek dagroute 
aantal kilometer ochtendrit circa 181 kilometer
bergpassen 4
bucketlist Stelvio
19:00 uur 3-gangen gastronomisch diner inclusief wijnarrangement
   
hotellocatie pashoogtepunt Stelvio*
aantal sterren 3-sterren

 

 

vrijdag 28 mei 2021
09:00 uur vertrek dagrit
aantal kilometers circa 232 km
bucketlist Stelvio afdaling
16:00 uur bezoek FIVA check Villa d’Este
   
19:00 uur diner aan de over van lago di Como
hotelovernachting ****
hotellocatie nabij Como
   

 

zaterdag 29 mei 2021
10:00 uur Poorten open tot het Villa d’Este complex 
10:00 – 14:30 uur Exhibition of the cars in the grounds of the Grand Hotel Villa d’Este
14:30 – 17:00 uur Parade on the terrace of the Grand Hotel Villa d’Este in front of the Jury and the invited public.
14:30 – 17:00 uur Award ceremonies for the “Coppa d’Oro Villa d’Este” and special awards for Historic Cars
19:00  uur aanvang 3-gangen gastronomisch diner inclusief wijnarrangement
hotelovernachting ****
nabije plaats Como
   
   

 

Het Concorso

Voor normale stervelingen met het autohart op de juiste plaats staat het hoog op het wensenlijstje: ooit eens rondneuzen tijdens een Concours bij d’Eleganza Villa d’Este. Het wereldberoemde Villa d’Este-hotel is gedurende de maand mei een nog betere plaats om in vervoering te geraken dan het normaliter al is. In de nabijheid van de vakantiehuizen van onder anderen George Clooney, Sir Richard Branson, Donatella Versace en Lorenzo Riva ondergaat u op deze plek een ware metamorfose. De tuin tussen de twee hotelkamergebouwen staat vol met spectaculaire designstudies. Europa’s meest bijzondere schoonheidswedstrijd voor historische auto’s, conceptstudies en uitzonderlijke carrosserieën maken hun rentree om de ziel en het hart van een kleine groep autobezitters gelukzalig te doen samensmelten. 

Met een overweldigend aanbod aan sportwagens uit de Golden Age en conceptauto’s gaat het hier alleen over de absolute top in prijs en uitwerking. De mix van de symbolische vooroorlogse jaren gaat hand in hand met de futuristisch ogende concept-cars. De designers en eigenaren laten aan de bevoordeelden uit deze wereld hun scheppingen en unieke eigendommen zien. Een perfect huwelijk van twee absolute tegenpolen die het beste uit elkaar combineren. Verrijk dit met de distinctie, elegantie en superioriteit van het Villa d’Este-complex dan kan men het alleen nog maar over dit prestigieuze en prachtige auto-evenement hebben.

Dit is misschien wel de hoofdreden dat het Concorso d’Eleganza het Europese topevenement (PS voor ons wereldwijd) is waar scheppingen uit het rijke verleden de hedendaagse voelsprieten uit de automobielindustrie nog a leaque on it’s own is. De mix van de mooiste scheppingen die zonder invloed van overheidrestricties zijn ontstaan, staan recht tegenover een goedaardige clash van de innovatieve en marketing gevoelige hedendaagse prioriteiten in diverse droomautocreaties. Beide zijn een lust voor het oog. De crème de la crème van de designers uit de auto-industrie die ons doen dagdromen over wat de toekomst gaat brengen. En hoe puur en schitterend het verleden was.

Cruise To Se7en - A world like no other! Style since 2005

235 queries in 11,512 seconds.
×