Coastal Roads, Loch & The Highlands Tour (1 t/m 8 juni 2019)

De 14e editie van Cruise to Se7en heeft als titel ‘Coastal Roads, Lochs en The Higlands’ gekregen. Een thema dat onoverkomelijk is verbonden met Schotland. Omringd door zee en de oceaan is de 7-daagse ontdekkingsreis een bezoek aan de meest magische Hollywood filmsetlocaties zoals van Harry Potter, James Bond en Mel Gibsons 5 Oscar movie Braveheart. Het eiland heeft niets, maar dan ook niets met de adrenalineverhogende Alpenbergpassen van doen. Het is meer een roadtrip naar de old school racing days, zonder ruimte voor de glamour & blingbling lifestyle. Maximaal aantal equipes: 14.  Prijs per equipe voor comfort: €3925,50 p.p.* en voor suite jr. :€4672,50 p.p.* (*vroegboekkorting tot 1 december)

de hotels

U overnacht in vier verschillende typische Schotse top-notch hotels. Wat te denken van het prestigieuze resort in het hart van Schotland: Gleneagles en vervolgens een overnachting in een ‘privé-eilandhotel, een loch-hotel, een havenhotel met uitzicht op de baai en oceaan om aan het einde van de tour weer in het midden van Schotland uit te komen in het Gleneagles hotel.   De overnachtingen zijn verdeeld over een 1, 1, 2, 2 en 1 systeem. 

de routes


De nadruk bij onze routes blijft even simpel als ons rijsysteem en routeboeken: uniek, ongeëvenaard en blijvend in het geheugen. De dagroutes zijn zo uitgezet dat dit een aaneenschakeling van rijplezier van uitzonderlijke klasse is. Aan de navigator is ook gedacht. Uw partner zal geen seconde iets te kort komen in de overvloed van natuurwonderen en uitzichten. Eigenlijk heeft de navigator of bijrijder het bij deze editie beter, de te volgen routes vragen weinig aandacht voor de weg. De omgeving zal zonder meer als magneet fungeren.

dineren en service

Naast het belang van uitzonderlijke routes en de voor Schotland bijzondere hotels, houdt hier de zoektocht niet op. Wanneer wij niet in het verblijfshotel dineren, brengen wij u naar restaurants waarvan wij met zekerheid kunnen zeggen dat deze iets heel speciaals bieden. Dit zal meestal niet een Michelin sterrenrestaurant zijn, maar eerder een lokaalrestaurant waar alles klopt.

Cruise to Se7en is een trendzetter in service en routeboeken. Een van onze services is de valet-bagage service (in volksmond de ontzorgers) om uw bagage van hotel naar hotel te transporteren

Wij heten u van harte welkom!

Programma - Aankomst

aankomst 0 –  zaterdag 1 juni 2019
heenreis  cruise to hotel 1 
sportwagentransport & luchthaven transfer (niet inbegrepen in reisprijs) aantal km vanaf luchthaven Edinburgh: 78 km 
15:00 – 18:00 uur check-in Coastal Roads, Lochs & The Highlands Tour 2019. 
19:30 – 20:00 uur captains cocktail
20:00 – 22:00 uur 4-gangen gastronomisch diner inclusief wijnarrangement
hotelovernachting Gleneagles ***** 
nabije plaats Auchterachter
stijl  1920 daterend prestigieus resort
wellness & spa luxury spa resort & golf 

 

 

 

 

 

 

 

Foto impressie aankomst

Bij het goed plannen van een rit door Schotland bestaat er niet zoiets als een saaie route of een kans om u te vervelen. Stage 1 is een route, een verhaal, van non-stop landschappen op een epische schaal, gevormd uitgestrekte lochs, een nationaal park, magische watervallen, een vulkaanvallei, de Drie Gezusters en het ouderlijk huis van James Bond, maar zonder mooie vrouwen en ingenieuze gadgets. Dat laatste is een overkill.

Programma - Dag 1

Dag 1 – zondag 2 juni 2019
Stage 1 Argyll & The Isles + The Highlands
08:30 – 09:30 uur stempelpost open en vertrek stage 1
hoogtepunten Glencoe vulkaanvallei
sportieve route 364 km
   
19:30 – 20:00 uur captains cocktail en briefing stage 2
20:00 uur 3-gangen gastronomisch diner incl. wijnarrangement 
   
hotelovernachting privé-eiland hotel *****
stijl 19e-eeuwse herenhuis in Schotse, barokke stijl  
wellness & spa spa

 

Foto impressie stage 1

Er komt geen einde aan de overweldigende natuurdominantie. Langs inhammen die uitmonden in de Atlantische Oceaan nemen we een veerboot om de ronde van An t-Eilean Sgitheanach te ontdekken. Het grootste en tevens noordelijkst gelegen eiland van de Inner- Hebriden heeft ruige hoge kliffen zoals men je alleen in Hollywood films tegenkomt. Een bergpas met de naam ‘aardverschuiving’, een loch-panoramaweg en een bijzondere aankomst met golvende groene bergen, uitgestrekte plateaus en scherpe rotsformaties zijn zo bijzonder dat we Schotland opgenomen hebben als rijparadijs.  

Programma - Dag 2

Dag 2 – maandag 3 juni 2019
Stage 2 regio Argyll & The Isles + The Highlands
08:30 – 09:30 uur stempelpost open en bagageafgifte.
sportieve route deel 1 230 km tot aan ferry 
hoogtepunten rondrit Harry Potter filmset (2x)
13:30 – 14:05 uur ferry
sportieve route deel 2 195 km (Isle of Skye ronde)
hoogtepunten Quiraing
19:30 -20:00 uur captains cocktail & briefing stage 3
20:00 uur 5-gangen gastronomisch diner inclusief wijnarrangement
Hotelovernachting hotel gelegen aan een loch met een gerespecteerde keuken
Stijl 16e-eeuwse jachthuis 
Wellness & spa enkel massage 

 

 

Foto impressie stage 2

De relatief korte route met prachtig natuurschoon ontbreekt op o.a. de Michelinkaart. Waarom is mij geheel onduidelijk. De pracht van deze route kenmerkt zich door de buitengewone natuur met er middenin een klein stuk asfalt om van dit alles te mogen genieten. Het schiereiland bezit een van de mooiste bergpassen, de Bealach na Ba (Goidelisch voor pad van het vee). Het is vergelijkbaar met de grote bergpassen in de Alpen met zeer strakke haarspeldbochten die heen en weer lopen tussen de heuvels met hellingen die de 20 procent benaderen.

Programma - Dag 3

Dag 3 – dinsdag 4 juni 2019
Stage 3 regio The Highlands
09:00 – 10:00 uur stempelpost open 
laisser route 216  km 
hoogtepunten Bealach na Ba 
19:30 -20:00 uur captains cocktail & briefing stage 4
20:00 uur 5- gangen gastronomisch diner inclusief wijnarrangement
Hotelovernachting hotel gelegen aan een loch met een gerespecteerde keuken
Stijl 16e-eeuwse jachthuis
Wellness & spa enkel massage 

 

 

Foto impressie stage 3

De route naar het noorden van Schotland heet officieel de Coastal Scenic-route. De weg richting het noorden is steeds meer verlaten en de panoramaweg langs de kust verandert van kustweg naar bergweg naar kustweg. Dit gedeelte maakt ook deel uit van de NC500. Na het bereiken van de vissershaven Ullapool verandert het toneel en het sportieve rijden kan beginnen. Sportief rijden in de wildernis tussen veel soorten wilde dieren. Met als eindbestemming een route die niet is opgenomen in de NC500. 

Programma - Dag 4

Dag 4 – woensdag 5 juni 2019
Stage 4 regio The Highlands
09:00 – 10:00 uur stempelpost open en bagageafgifte
sportieve route 282 km 
hoogtepunten NC 500 afwijkingen
19:30 -20:00 uur captains cocktail & briefing stage 5
20:00 uur 3-gangen gastronomisch diner inclusief wijnarrangement
Hotelovernachting Schots 5 sterren lodge met uitzicht op de idyllische havendorp 
Stijl villa ****(*)
Wellness & spa enkel massage

 

Foto impressie stage 4

De ronde naar het noordelijkste stuk van Schotland is bijna het afscheid van de NC500 alsmede van de Highlands

programma dag 5

Dag 5 – zaterdag 17 juni 2018
stage 5  The Highlands
09:00 – 10:00 uur  stempelpost open en vertrek stage 5
laisser route  230 km
hoogtepunt Europe’s “last great wilderness”
19:30 – 20:00 uur  captains cocktail
 20:00 – 22:00 uur 3-gangen diner inclusief wijnarrangement
 hotellocatie Schots 5 sterren lodge met uitzicht op de idyllische havendorp 
stijl villa ****(*)
welness & spa enkel massage
   

 

Foto impressie vijfde dag

Een aftakking naar het tweede natuurreservaat maakt de Coastal Roads, Lochs & Highlands compleet. Het Cairngorms National Park huisvest de hoogste bergpas van het United Kingdom en behoort niet de NC500. Letterlijk in het midden van nergens: kale landschappen, eindeloze uitzichten over bergen, schapen en lammeren grazend in de velden om je heen, is de weg 95,9 kilometer lang. Door de hoge bergen met verschillende bergpassen: Dava Moor op 321 m, Brug van Brown (1436 ft) 438m, Lecht Ski Center (2090 ft) 637m en Gairnshiel Summit (1836 ft) 550m en echt steile stukken van 20 procent loopt de route rechtstreeks naar het begin- en tevens eindhotel: Gleneagles.

programma dag 6

Dag 6 – vrijdag 7 juni 2019
stage 6  The Highlands
 08:45 – 09:45 uur  stempelpost open en bagageafgifte
 sportieve route  383 km inclusief 
hoogtepunt Cairngorms National Park
17:00 – 19:00 uur extra bagageafgifte
 19:30 – 20:00 uur captains cocktail
 20:00 uur gastronomisch einddiner inclusief wijnarrangement
 hotellocatie Gleneagles *****
stijl  1920 daterend prestigieus resort
welness & spa spa & golf
   

 

Foto impressie zesde dag

Inschrijven

Spelregels

Uw aanvraag voor deelname wordt op FIFO-basis verwerkt. Na acceptatie (juiste sportwagen), ontvangt u een aanbetalingsfactuur van 50% van de totale reissom. Na betaling van deze factuur bent u verzekerd van een equipenummer. Verzekering van een startbewijs is er pas nadat de tweede factuur volledig is betaald. Onze spelregels:

  • De reis is niet geschikt voor’ luidruchtige’ mensen.
  • De deelnemende sportwagen behoort tot de exclusievere sportwagenmodellen. Er is geen plaats voor SUV-modellen of limousines zoals een Rolls Royce.
  • Er zijn geen klassementsproeven. Bij roekeloos rijgedrag houdt het feest direct op. Er is geen restitutie op inschrijfgeld mogelijk.
  • U dient uiterlijk tijdens het gepubliceerde stempelpostuur te vertrekken en, indien noodzakelijk, uw bagage te hebben afgegeven aan onze bagageservice.
  • U dient zich op tijd te melden voorafgaand aan het diner. Bij voorkeur meldt u zich tijdens de captains cocktail.
  • Wij verzoeken iedereen om tijdens de diners zo veel mogelijk van tafel te wisselen. Hiermee wordt kliekvorming c.q. buitengesloten zijn, voorkomen.
  • Wij verzoeken iedereen zich gepast te kleden in en bij de hotels. Geen ontbloot bovenlijf tenzij van en naar het zwembad. Het dragen van stropdassen of smoking is niet gebruikelijk. Zelfs ongewoon.
  • Mocht u niet binnen de aangegeven termijn de factuur betalen, dan kan uw startbewijs automatisch aan de eerstvolgende worden gegeven.
  • Wij betalen de hotels al vooraf. Het niet voldoen van een factuur conform onze betalingsvoorwaarden resulteert in royement. 

 

Preview

Bekijk de videotrailer van de Gorges 2008 tour. Nu met 3 andere hotels en een aanvulling van nieuwe magische wegen erbij. Speciaal asfalt voor exclusieve sportwagens.  

Download het programma in PDF

Bekijk het programma van onze Coastal Roads, Lochs & The Highlands Tour in detail.

Cruise To Se7en - A world like no other! Style since 2005

270 queries in 1,648 seconds.
×