At the bottom of this page are the 2010 - 2017 years of Elegance, Style & Automotive Masterpieces archive of Villa d'Este

Voor normale stervelingen met het autohart op de juiste plaats staat het hoog op het wensenlijstje: ooit eens rondneuzen tijdens een Concours bij d’Eleganza Villa d’Este. Het wereldberoemde Villa d’Este-hotel is gedurende de maand mei een nog betere plaats om in vervoering te geraken dan het normaliter al is. In de nabijheid van de vakantiehuizen van onder anderen George Clooney, Sir Richard Branson, Donatella Versace en Lorenzo Riva ondergaat u op deze plek een ware metamorfose. De tuin tussen de twee hotelkamergebouwen staat vol met spectaculaire designstudies. Europa’s meest bijzondere schoonheidswedstrijd voor historische auto’s, conceptstudies en uitzonderlijke carrosserieën maken hun rentree om de ziel en het hart van een kleine groep autobezitters gelukzalig te doen samensmelten. 

Met een overweldigend aanbod aan sportwagens uit de Golden Age en conceptauto’s gaat het hier alleen over de absolute top in prijs en uitwerking. De mix van de symbolische vooroorlogse jaren gaat hand in hand met de futuristisch ogende concept-cars. De designers en eigenaren laten aan de bevoordeelden uit deze wereld hun scheppingen en unieke eigendommen zien. Een perfect huwelijk van twee absolute tegenpolen die het beste uit elkaar combineren. Verrijk dit met de distinctie, elegantie en superioriteit van het Villa d’Este-complex dan kan men het alleen nog maar over dit prestigieuze en prachtige auto-evenement hebben.

Dit is misschien wel de hoofdreden dat het Concorso d’Eleganza het Europese topevenement (PS voor ons wereldwijd) is waar scheppingen uit het rijke verleden de hedendaagse voelsprieten uit de automobielindustrie nog a leaque on it’s own is. De mix van de mooiste scheppingen die zonder invloed van overheidrestricties zijn ontstaan, staan recht tegenover een goedaardige clash van de innovatieve en marketing gevoelige hedendaagse prioriteiten in diverse droomautocreaties. Beide zijn een lust voor het oog. De crème de la crème van de designers uit de auto-industrie die ons doen dagdromen over wat de toekomst gaat brengen. En hoe puur en schitterend het verleden was.

Entrants 2020

Due to the Covid-19 Pandemic and the associated international measures, the 2020 could not take place.

Entrants 2010

Concorso d'Eleganza Villa d'Este

Entrants 2011

Concorso d'Eleganza Villa d'Este

Entrants 2012

Entrants 2013

Ralph Lauren and Cruise to Se7en founder Léon Beenen at Villa d'Este

Entrants 2014

page under construction

Entrants 2015

Entrants 2016

Entrants 2017

page under construction

×