Deze pagina is onze teaser voor een nieuwe wereld van routes, lifestyle en rijgenot.

Feature One

Beleef de Alpen in haar meest warme kleuren. Regio Brenta-Dolomieten & Graubünden 

Mille Miglia by Cruise to Se7en

Feature Two

De Mille Miglia, elk jaar een andere route. Onder het fotomenu een compleet overzicht vanaf Scrutineering naar de sealing of the cars, de start, alle legs en de finish.

Feature Three

Waar het omgaat: the moment of truth. Zeven dagen in 2 minuten.

Feature Four

Tour de France.  Ontstaan in 1903 door de 6 bekende parcoursen als tijdrit te laten herleven. In 1910 ondekt men de Col de Tourmalet en staan de Pyreneën voor het eerst in het programa. In 1911 gaat men het nog hoger zoeken, een Alpenrit over de Télegraph en de Galibier staan op het programma.

Inspiratie voor onze jaarposter

Wist u dat?

Deze locatie is gebruikt ter inspiratie voor de 2016 jaarposter.  De hoofddesigner van Ferrari ontwerpt sinds 2016 de officiële Cruise to Se7en jaarposter. De keuze voor de sportwagen viel op de Bugatti Chiron. De tweezits-supercar is voorgesteld op 1 maart 2016 op de Autosalon van Genève.   

Feature 1, 3e rijdag

Voorpret Indian Summer Tour. 
Cijfers en feiten:
Lengte pas: 39 kilometer
Architectonische hoogstandje: 2 
Aantal haarspeldbochten: 68
Maximale helling: 13%

 

 

Feature four, de hoogste cols

Er zijn maar weinig routes die met zoveel ambitie werden gemaakt als de Route des Grandes Alpes. Het moest simpelweg de mooiste bergweg ter wereld worden. Dat was anno 1911 waar de Franse Touringclub sprak over: Het is aan ons ervoor te zorgen dat tussen het grootste West-Europese meer en de Middellandse Zee de mooiste bergweg ter wereld komt. Niets over economische, militaire of strategische voordelen als visie voor de toekomst. Hier sprak niet de politiek maar puur pioniersenthousiasme van een kleine elite die zich een auto of een motor kon veroorloven. Door de nieuwe vervoermiddelen was een wereld van mogelijkheden voor ze opengegaan, maar de drang om het Hoogste en het Mooiste als project te laten ontplooien was nog moeilijk bereikbaar: de Franse Alpen. 

Assembly line

Lamborghini assembly line: Gallardo

Cruise to Se7en in 2006. Exclusief bezoek waar de Cruise to Se7en gasten zelfs tussen de medewerkers mochten lopen en meekijken.

Factory & Designstudio

Touring Superleggera designstudio (clay model Disco Volante)

Gedeelte van ons 2016 programma; het bezoek bij Touring Superleggera.

Musea

Museo Storico Alfa Romeo

Museo Storico Alfa Romeo te Rho (nabij het Comomeer).

×